Haitsma Beton krijgt niet z'n zin over de brug in Kootstertille. De doorgang van de brug voor verkeer mocht worden beperkt

Haitsma rijdt wekelijks met tientallen vrachtwagens met heipalen over de brug. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Haitsma rijdt wekelijks met tientallen vrachtwagens met heipalen over de brug. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

De doorgang van de brug in Kootstertille voor verkeer mocht worden beperkt, vindt de provincie. Een bezwaar van Haitsma Beton uit Kootstertille wordt afgewezen.

De brug over het Prinses Margrietkanaal werd in oktober tijdelijk gesloten voor zwaar verkeer, toen uit onderzoek bleek dat de brug daar niet sterk genoeg meer voor was. Inmiddels staan er verkeerslichten en kan vrachtverkeer er wel weer langs: het zou wel veilig zijn als maar verkeer uit één rijrichting tegelijk passeert.

Haitsma tekende bezwaar aan tegen de afsluiting in oktober. De betonfabrikant wees erop dat de slechte staat al in 2014 bekend was en dat sindsdien niets was gebeurd.

Het leek al wel duidelijk dat Haitsma met dit bezwaar weinig kans maakte. Dat blijkt nu ook. De bezwarencommissie geeft de provincie gelijk, al rammelde de onderbouwing op juridisch vlak wel. Die onderbouwing heeft de provincie nu verbeterd, en daarmee het bezwaar afgewezen.

Directeur Wim Comello zei tijdens de zitting van de bezwarencommissie dat hij vooral ook wilde bereiken dat de brug snel wordt verstevigd, om nieuwe afsluitingen te voorkomen. In april worden de resultaten bekend van een onderzoek naar een versteviging.