Grote drukte op spoor: Arriva verlengt alle treinen tussen Leeuwarden en Groningen

'Corona had een enorme impact, ook op ons openbaar vervoer.' ANP

Al een aantal weken is er extreme drukte in de treinen tussen Leeuwarden en Groningen vanwege werkzaamheden in Assen door de NS. Vanaf dinsdag zet Arriva langere treinen in.

Afgelopen zondag verlengde Arriva al de stoptreinen tussen 9.00 en 23.00 uur maar het bleef druk op het traject. Dat kwam vooral doordat de reizigers tussen Zwolle en Groningen nu over Leeuwarden reizen. Deze reizigers krijgen in de reisplanner te zien dat ze het best de sneltrein kunnen nemen, en die was dus net niet verlengd. Vanwege technische redenen, moeilijkheden voor de verkeersleiding en het beschikbaar krijgen van extra treinstellen.

Vanaf dinsdag hebben alle treinen extra treinstellen gekregen, dat helpt volgens Arriva tegen de drukte. „It wie in enorme puzel, ek omdat we te krijen hawwe mei heech syktefersom mar mei dank oan ferkeersleiding en machinisten dy’t har oanpast hawwe, hawwe we it klear krigen”, zegt een woordvoerder.

De extra lange treinstellen blijven ingezet worden totdat de werkzaamheden klaar zijn, daarvoor staat de planning nu op maandag 23 mei.

Nieuws

menu