Greetje Swart nieuwe keuringsbaas bij Friezenstamboek KFPS

KFPS benoemt nieuwe Manager Keuringszaken.

Greetje Swart wordt de nieuwe Manager Keuringszaken bij het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek (KFPS). Ze neemt daarmee een deel van de taken over van Ids Hellinga, die zijn functie neerlegde als directeur en verantwoordelijke voor fokkerijbeleid.

Het stamboekbestuur wilde dit voorjaar na een roerige periode van onenigheid over de goedkeuring van een dekhengst de structuur en de aansturing in de vereniging drastisch veranderen. Belangrijk punt daarbij is de scheiding van de directeursfunctie en fokkerijzaken. Hellinga combineerde beide functies. Hij vertrok dit voorjaar na achttien jaar.

Swart (49) zal het korps van KFPS-juryleden aansturen en aanspreekpunt zijn voor inzenders op de keuringen en bij de aanlegtesten. Ze is lid geweest van de KFPS-ledenraad en voorzitter van de vertrouwenscommissie, woont in Balk en werkt in de internationale wijnexport.

De fokkerijzaken worden niet volledig overgenomen door Swart, deze taken zijn verdeeld onder alle managementleden en kennis wordt deels ingevlogen van experts van de universiteiten in Utrecht en Wageningen, zegt plaatsvervangend directeur Marijke Akkerman.

De directeursfunctie is nog niet vervuld. Daarvoor loopt de sollicitatieprocedure tot 1 december. ,,We hoopje dat we op dy post foar de krystdagen in nije persoan beneame kinne”, zegt Akkerman.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen