Goudzwaard niet, Vogelaar wel in top-10 Forum voor Democratie

Jan Cees Vogelaar reed zaterdag in een groene Fendt het podium op. FOTO LC

Provinciaal fractievoorzitter Maarten Goudzwaard uit Leeuwarden staat buiten de top tien van de Tweede Kamerlijst van Forum voor Democratie.

Politiek leider Thierry Baudet maakte de eerste namen zaterdagavond bekend in het Rotterdamse Ahoy.

Goudzwaard zei in september in de Leeuwarder Courant dat hij wel oren heeft naar een plek in de Tweede Kamer. De partij van Baudet staat momenteel in de peilingen op vijf zetels, dus de droom van Goudzwaard is ver weg.

Baudet en Hiddema op een en twee

De FvD-kandidatenlijst voor de verkiezingen op 17 maart wordt aangevoerd door het zittende duo Thierry Baudet en Theo Hiddema, de man die 76 jaar geleden geboren werd in Holwerd.

Op de nummers drie tot en met vijf staan senator Nicki Pouw-Verweij, oud-LPF’er Joost Eerdmans en rechtsfilosoof Eva Vlaardingerbroek.

Daarna volgen penningmeester Olaf Ephraim (6), Baudets persoonlijk medewerker Freek Jansen (7), ex-VVD’er Wybren van Haga (8), boerenvoorman Jan Cees Vogelaar (9) en Hans Smolders (10), de gelegenheidschauffeur van Pim Fortuyn.

Fendt

Vogelaar, voorzitter van het Mesdagfonds, reed zaterdag met een Fendt het podium op. Hij heeft zich ook gemeld voor het gedeeld voorzitterschap van LTO Nederland.

Lees ook [PREMIUM] Maarten Goudzwaard (FvD): in de 'sandwich van Baudet' en op zoek naar een eigen Friese koers

Nieuws

menu