Gemeente pleit voor gevarieerder woningaanbod Heechterp-Schieringen

De Boksdoornstraat in Heechterp-Schieringen. FOTO LC/TOM BROKKE

Ondanks miljoeneninvesteringen behoort Heechterp-Schieringen nog steeds tot de armste buurten van Nederland. Meer variatie in woningen kan helpen.

De afgelopen tien jaar is ruim 56 miljoen euro geïnvesteerd in de enige Friese Vogelaarwijk, zo blijkt uit een inventarisatie van de Leeuwarder Courant .

De gemeente Leeuwarden is tevreden over de effecten van de geldinjectie in de wijk. Tocht staat Heechterp-Schieringen nog altijd in de top-10 van armste wijken van Nederland. De gemeente pleit voor een gevarieerder woningaanbod. Dat kan ertoe leiden dat mensen met een middeninkomen in de wijk blijven wonen, in plaats van te verhuizen als ze meer geld te besteden hebben.

Gemeente in gesprek met woningcorporaties

Probleem is wel dat de corporaties alleen sociale huurwoningen mogen bouwen, geen huizen in de vrije sector. Gemeentelijk projectleider Feiko de Boer: ,,We voeren momenteel gesprekken met de corporatie over de vraag: hoe kunnen we samen zorgen voor woningdifferentiatie binnen de wettelijke mogelijkheden? Je moet dat zoeken in vergaande renovatie.’’

Van de 56 miljoen euro die is besteed, is het grootste deel afkomstig van woningcorporaties Elkien en WoonFriesland. Zij investeerden samen 51,7 miljoen euro in de wijken.

Elkien kondigt aan in 2018 met ingrijpende woningverbetering in de wijk te beginnen, met als doel middeninkomens te houden. Huurders mogen meepraten over de plannen.

' Wat is er met de miljoenen van Heechterp-Schieringen bereikt? ' (LC+ artikel)

Nieuws

Meest gelezen