Geen voorrang voor huizen op 'Van der Valk-plek'

Een impressie van het nieuwe Van der Valk. Op de achtergrond de wijk Skoatterwâld, links de sportvelden. ILLUSTRATIE GEMEENTE HEERENVEEN

Het college van Heerenveen wil geen voorrang geven aan huizenbouw op de plek langs de snelweg A32 die in beeld is voor een Van der Valk-hotel.

Ze schrijven dat aan advocatenbureau Langhout en Wiarda. Een ondernemerscollectief uit Heerenveen meldde zich met een woningbouwplan voor de bouw van huizen. Volgens hen moet dat voorrang krijgen boven een hotelplan.

Oordeel afgewacht

Burgemeester en wethouders willen zich tegenover Van der Valk niet gedragen als een onbetrouwbare overheid. De komende maanden wachten zij eerst een oordeel af van de gemeenteraad over ,,de aanvaardbaarheid’’ van een hotel op deze plek.

Het ondernemerscollectief, dat tussen de 2 en 3 miljoen euro wilde neertellen voor de grond, probeerde met het plan de komst van Van der Valk dwars te zitten. Ze wordt vertegenwoordigd door de stichting Buurtcomité Oranjewoud en Skoatterwâld.

Het argument is dat de grond aan de afrit Skoatterwâld/Oranjewoud bestemd is voor woningen. Maar volgens het college is de grond deels bestemd voor woningbouw en deels voor maatschappelijke doeleinden en kantoren.

Voldoende ruimte

In de rest van de wijk is voldoende ruimte voor nieuwe huizen. Het advocatenbureau meldde eerder dat het collectief zich ,,met alle middelen rechtens’’ zal verzetten tegen de komst van een Van der Valk-hotel.

Nieuws

Meest gelezen