Geen kruisjes, wel finish van onzichtbare Elfstedentocht: stuur ons foto's van jouw elfstedenwandeling

Drukte in keerpunt Dokkum

Het einde van de onzichtbare elfstedenwandeltocht nadert, want Dokkum is in zicht. Voor de afsluiting van dit project zoeken we foto’s van de wandelaars.

Het einde van de onzichtbare elfstedenwandeltocht komt in zicht: we zijn toe aan etappe 13 die naar Dokkum voert, het legendarische omkeerpunt. Daarmee komt ook een eind aan dit wandelproject dat de Leeuwarder Courant en ziektekostenverzekeraar De Friesland bedachten om de boel in coronatijd wat in beweging te krijgen.

Het is prettig om te lezen dat inmiddels 253 deelnemers (van de bijna 1400) de finish van de complete route van 283 al gepasseerd zijn. En helemaal plezierig zijn reacties van wandelaars als Alice Zwart-Mulder: ,,Toen ik begon was een rondje van 3 à 4 kilometer al heel wat. Lees: weinig conditie. Nu doe ik 10 kilometer op mijn sloffen. Fijn om deze verbetering te merken. Na dit pad op naar de volgende. Ik blijf wandelen.’’ Een ander die de virtuele finish al passeerde, Herman Geritz, probeert voor het einde van deze wandeltocht de 1000 kilometer vol te maken.

Geen kruisjes, maar wel aandacht in de krant

Dat einde is op maandag 6 september, dan zijn alle etappes gelopen. Er is natuurlijk geen ceremonie en er zijn geen kruisjes (die horen alleen bij de echte Elfstedentocht, op schaatsen). Maar op die dag willen we in de krant wel aandacht geven aan de deelnemers.

Daarvoor zijn we op zoek naar selfies of andere foto’s van u, als wandelaar en deelnemer. Waar u ook maar wandelt, in de eigen tuin, in een natuurgebied, langs de Waddendijk. Daar willen we op 6 september een pagina van samenstellen. Met als slag om de arm dat de foto’s goed genoeg zijn en we er voldoende binnen krijgen. We willen er graag de naam, leeftijd, woonplaats en de afgelegde kilometers (als dat bekend is) bij weten.

De selfies voor de finishpagina kunnen gestuurd worden naar tips@lc.nl , onder vermelding ‘elfstedenwandeling’. Het hangt dus van de inzendingen af, of die pagina gaat lukken. Daar hebben we het volste vertrouwen in, want met deze onzichtbare elfstedenwandeltocht is het ook gelukt dankzij alle deelnemers.

Nieuws

menu