Geen enkele nieuwe besmetting in Noord-Nederland

Het coronavirus. FOTO EPA

In heel Noord-Nederland is maandag niemand positief getest op het coronavirus. Alle tests bij de medisch laboratoria waren negatief.

Dat meldt een betrouwbare bron binnen de medisch microbiologische laboratoria Izore (Friesland) en Certe (Drenthe/Groningen). Het is voor het eerst sinds 7 maart dat op één dag alle testen op het coronavirus in het Noorden negatief uitvallen.

Op die dag dook het virus op in Coevorden. In Friesland werd het virus voor het eerst geconstateerd op 15 maart in Gorredijk.

Dat er geen enkele test positief terugkwam, lag in de lijn der verwachting. Vorige week werden in Friesland veertien mensen positief getest. Dat was toen al het laagste punt sinds de eerste uitbraak in de provincie.

Het aantal ziekenhuisopnamen ging vorige week al voor het eerst naar nul. Het laatste overlijden aan de gevolgen van het coronavirus was op 15 mei.

Het aantal mensen met luchtwegklachten dat zich laat testen neemt niet tot nauwelijks toe, ondanks dat meer doelgroepen - zoals onderwijzers, kappers en mantelzorgers - hiervoor in aanmerking komen. Gemiddeld zijn de afgelopen dagen ruim honderd Friezen per dag getest.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus