Zorggroep Hof en Hiem blikt terug op coronapandemie: 'Geen afscheid nemen van overleden bewoners: dat nooit meer'

Zorgbelang, de behartiger van patiëntbelangen, verzamelde en analyseerde ervaringen van 240 Friese patiënten en burgers tijdens de coronapandemie. Deze werden voorgelegd aan patiëntvertegenwoordigers en zorgprofessionals. Doel was om er lessen uit te trekken voor de toekomst.

Jochem Hoekstra, regiomanager bij Hof en Hiem, in gesprek met bewoners van Suderigge in Lemmer, een van de woonzorgcentra die tijdens de coronacrisis wekenlang niemand mochten ontvangen.

Jochem Hoekstra, regiomanager bij Hof en Hiem, in gesprek met bewoners van Suderigge in Lemmer, een van de woonzorgcentra die tijdens de coronacrisis wekenlang niemand mochten ontvangen. Foto: Marco Keyzer

,,We werden destijds overvallen door de coronapandemie, dat willen we een volgende keer voorkomen’’, zegt Jochem Hoekstra, regiomanager bij Zorggroep Hof en Hiem, een organisatie voor ouderenzorg in de gemeente De Fryske Marren en Sneek. Zowel bewoners als medewerkers en bestuurders van de zorggroep waren betrokken bij het onderzoek.

Nieuws

menu