Geef je op en schrijf mee aan het Verkiezingsprogramma van Friesland

Wat kan Friesland doen om zichzelf na 2018 te vernieuwen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de flora en fauna in Friesland flink toeneemt?

Maar ook: Hoe houden we belangrijke voorzieningen bereikbaar voor mensen zonder auto? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan overstappen op schone energie?

Vier vragen waar de provinciale politiek de komende jaren een antwoord op zal moeten geven. Die antwoorden staan voor een deel in hun verkiezingsprogramma. Maar welke oplossingen worden bedacht buiten de politiek?

Op donderdag 14 februari vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur houden de Leeuwarder Courant en Brain Fuel een grote brainstorm over deze thema’s in het atrium van de Leeuwarder Courant aan de Sixmastraat 15 in Leeuwarden. Opgeven kan tot en met 11 februari.

Friesland na 2018?

 

Wil je dat de vernieuwing van identiteit en imago van de Friezen doorzet, zorg dan goed voor je creatieve makers. Die voorzet doet Koen Haringa, onder meer directeur van Podium Asteriks en matchmaker in de culturele sector, voor het thema Friesland na 2018. Lees hier het interview dat Jacob Haagsma met hem maakte.

Biodiversiteit

Als je de kaalslag in de natuur op je in laat werken kun je gemakkelijk zuur worden, zegt Sjoerd Bonnema uit Fochteloo. Hij blijft liever vrolijk. Lees hier het verhaal van Jantien de Boer met Sjoerd Bonnema.

Openbaar vervoer

 

Rixt Oenema reed een rondje mee in de buurtbus door de Zuidwesthoek . 'Handen in de lucht voor lijn 103'. Als het nodig is, brengen de chauffeurs de boodschappen naar de keuken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Verkiezingen 2019