Gedetineerde van de gevangenis in Veenhuizen verstopt zich in vrachtwagen en ontsnapt (maar wordt vrij snel weer opgepakt)

Een cel in gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen. Foto: Rens Hooyenga

Een gedetineerde van gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen is maandag ontsnapt, vermoedelijk door zich te verstoppen in een vrachtwagen die goederen had afgeleverd op het terrein.

De man was aan het werk op het arbeidscomplex binnen de hekken van de gevangenis. Daar heeft hij waarschijnlijk zijn kans gegrepen door zich in een vrachtwagen te verstoppen, laat woordvoerder René Hut weten.

,,Direct nadat de ontsnapping bekend is geworden, is de politie ingeschakeld. Deze heeft de gedetineerde in de omgeving van Huis ter Heide, direct naast Veenhuizen, snel opgepakt en teruggebracht naar de PI.”

Veertien dagen isoleercel

De gedetineerde, die geen lange straf hoeft uit te zitten, is in een isoleercel geplaatst waar hij veertien dagen moet blijven, voordat hij weer terug mag naar een reguliere cel.

Hut: ,,PI Veenhuizen gaat intern onderzoeken wat zich precies heeft afgespeeld en zal waar nodig interne processen aanpassen of aanscherpen”.

In 2019 ook twee ontsnappingen

In 2019 wist ook al eens een gedetineerde te ontsnappen uit gevangenis Esserheem in Veenhuizen. Hij werd dezelfde dag in Kropswolde aangehouden.

Een minder gelukkige gevangene probeerde in 2019 ook te ontsnappen in een vrachtwagen: hij kwam niet verder dan de gevangenispoort, waar hij werd ontdekt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Gevangeniswezen