Poll: Ga jij je houden aan het maximale aantal van 3 gasten met kerst?

Foto: ANP

Maximaal drie gasten boven de 13 jaar met kerst. Dat was de harde boodschap die premier Mark Rutte dinsdagavond verkondigde. De besmettingscijfers zijn simpelweg te hoog.

Strengere maatregelen zijn zelfs niet uitgesloten, als de cijfers blijven stijgen. Rutte en minister De Jonge hamerden dinsdagavond tijdens de persconferentie wederom op het gedrag van de bevolking: houd je nou alsjeblieft aan de coronamaatregelen. Was je handen stuk, draag een mondkapje en houd afstand.

Ook zij weten dat er een coronamoeheid in het land heerst. Maar de prijs van een lossere kerst, met dus meer mensen aan tafel, zou wel eens hoog kunnen zijn. Een ingewijde stelt tegenover het Algemeen Dagblad dat meer gasten aan de kerstdis en een gedeeltelijke opening van de horeca kunnen leiden tot ruim 800 extra ziekenhuisopnames, zo is voorgerekend .

Ben jij van plan je aan de maatregelen te houden en niet meer dan drie gasten per dag uit te nodigen? Of heb je wel genoeg van de regels? Geef het hieronder aan in onze poll.

Nieuws

Meest gelezen

menu