GGZ Friesland blijft psychosezorg leveren ondanks vertrek van 10 gespecialiseerde medewerkers

GGZ Friesland gebruikt een oude brandweerbus uit Oostenrijk om met medewerkers te praten over de toekomst. FOTO GGZ FRIESLAND

GGZ Friesland blijft psychosezorg leveren. Dit gaat in de nabije toekomst gebeuren vanuit de tien regionale teams die GGZ Friesland komend kalenderjaar opzet.

GGZ Friesland laat dat weten in een persverklaring in reactie op het vertrek van een team van tien gespecialiseerde medewerkers. Dit team Vroegtijdige Interventie Psychose (VIP) denkt niet goed te kunnen functioneren als ze worden opgesplitst in regio’s en stapt na de jaarwisseling over naar KieN, een Friese onderneming voor specialistische geestelijke gezondheidszorg.

GGZ Friesland wil met de invoering van regioteams de zorg dichterbij de patiënt brengen en minder te hoeven doorverwijzen. De instantie meldt het jammer te vinden dat het VIP-team vertrekt. GGZ Friesland zegt dit vertrek adequaat op te vangen en de integrale psychosezorg binnen de nieuwe werkwijze te handhaven.

‘Het vertrek van de VIP-medewerkers kan impact hebben op de patiënten: ze zullen zich overvallen voelen en mogelijk onzeker over hun zorg zijn. Raad van Bestuur, directie, managers en de bekwame en betrokken medewerkers van heel GGZ Friesland gaan dit echter adequaat opvangen; dat is immers in het belang van de patiënt en diens naasten’, zo valt te lezen in de persverklaring.

Het VIP-team onder leiding van verpleegkundig specialist Nynke Boonstra is van mening dat deze hoogspecialistische hulp niet goed te leveren is in opgeknipte regioteams. Juist hierover zou onder personeel en patiënten veel onrust zijn.

Nieuws

menu