GGD ziet duidelijk boostereffect: onder zestigplussers dalen de besmettingen wél in Friesland

GGD Fryslân ziet een duidelijk boostereffect. ANP

De coronabesmettingen stijgen explosief, maar niet onder de groep zestigplussers. Onder Friese zeventigplussers daalde het aantal besmettingen in een week met bijna 15 procent, onder de zestigers uit Friesland zelfs met meer dan 25 procent.

GGD Fryslân ziet een duidelijk boostereffect. ‘Deze groep is inmiddels grotendeels geboosterd en het boostervaccin is inmiddels volledig werkzaam’, schrijft de publieke gezondheidsdienst in zijn weekbericht.

Opvallend is verder dat er volgens bron- en contactonderzoek ook nauwelijks meer besmettingen zijn onder bewoners van verpleeghuizen en woonzorgcentra en onder afnemers van thuiszorg. Ook deze mensen hebben voor het overgrote deel een derde prik als oppepper gehad.

Het grootste deel van de meer dan zesduizend positieve coronatests zijn afgelopen week aangetoond onder twintigers. Zij staan voor bijna 40 procent van alle besmettingen. Hieronder zit opvallend veel zorgpersoneel, meldt de GGD. Onder tieners nemen de besmettingen het hardst toe, met bijna 80 procent.

Nieuws

Meest gelezen