GGD Fryslân wil toe naar acht vaccinatielocaties; in maart locaties in Sneek en Drachten erbij

Verpleegzorgmedewerker Bianca Jongsma was eerder deze maand de eerste die een vaccinatie kreeg in het WTC in Leeuwarden.

Verpleegzorgmedewerker Bianca Jongsma was eerder deze maand de eerste die een vaccinatie kreeg in het WTC in Leeuwarden. FOTO JACOB VAN ESSEN/HOGE NOORDEN

GGD Fryslân wil voor de zomer acht vaccinatielocaties openen. In maart komen in Sneek en in Drachten de eerste twee nieuwe locaties, naast het al draaiende vaccinatiecentrum in Leeuwarden.

In Sneek en in de omgeving van Drachten kunnen vanaf begin maart vierhonderd ouderen per dag een vaccinatie tegen het coronavirus krijgen, bericht GGD Fryslân.

Op dit moment worden er elke dag vijfhonderd prikken gezet in een hal in beurzencentrum WTC in Leeuwarden. De Friese GGD is voor de aanlevering van vaccins afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie.

Voor de andere vijf locaties zijn Dokkum, Franeker, Heerenveen, Koudum en Oosterwolde in beeld. De GGD wil mobiele 60plussers en de bevolking tussen de achttien en zestig jaar het liefst zo dicht mogelijk bij huis inenten. Wanneer deze groepen aan de beurt zijn, wordt landelijk bepaald. De strategie wijzigt voortdurend, die hangt samen met de goedkeuring, productie en landelijke aankoop van vaccins.

In Sneek komt de vaccinatielocatie aan de Akkerwinde, nabij de houten brug. In Drachten wordt nog een geschikte locatie gezocht.