Friezen praten mee over klimaat

Op het pleintje voor het gemeentehuis van Leeuwarden hield een groepje klimaatactivisten van Extinction Rebellion eerder een korte demonstratie gehouden.

Op het pleintje voor het gemeentehuis van Leeuwarden hield een groepje klimaatactivisten van Extinction Rebellion eerder een korte demonstratie gehouden. FOTO ANTON KAPPERS

‘Warming Up’, een rondreizende volksraadpleging over de opwarming van de aarde, doet eind van de zomer Leeuwarden aan.

‘Warming Up’ noemt zichzelf een ,,cultureel programma over het klimaat’’. Filmmakers, fotografen, kunstenaars en theatermakers starten vanaf 6 juli met ,,een rondreizende campagne die een dwarsdoorsnede van Nederland bevraagt over klimaatverandering.’’

Drie studenten van de Rietveld-academie trappen af met een 600 kilometer lange fietstocht langs de zeespiegellijn. Onderweg bevragen zij mensen over klimaatverandering.

Onderdeel van het programma is Het Grote Straatberaad, waarbij in verschillende straten in de provinciehoofdstad mini-klimaattoppen gehouden. Straten kunnen zich aanmelden via wearewarmingup.nl.

Het Straatberaad trekt later verder richting onder andere Groningen, Nijmegen en Rotterdam. Straten kunnen zich aanmelden via wearewarmingup.nl. Het project sluit af met het Warming Up Festival in Rotterdam en Amsterdam.