Friese ziekenhuizen beginnen campagne voor naleving coronamaatregelen

De hoofdingang van MCL. FOTO LC

Ziekenhuizen ondervinden toenemende problemen met patiënten en bezoekers die zich niet houden aan de coronamaatregelen. De vier Friese ziekenhuizen beginnen hiertegen een gezamenlijke campagne.

,,We proberen met zijn allen dat virus eronder te krijgen, dat gaat ontzettend vaak goed. Maar dat lukt niet als mensen de grenzen van de maatregelen opzoeken, en dat merken we heel soms ook”, verklaart woordvoerder Frits Mostert namens de ziekenhuizen.

Randjes van de regels

De ziekenhuizen hebben soms te maken met mensen die bij de triage, op de verpleegafdeling of op bezoek de randjes van de regels zoeken. ,,Het is natuurlijk ook lastig als je voor een moeilijk gesprek naar de dokter moet en je partner mag niet mee en moet op het parkeerterrein via de telefoon meeluisteren. Natuurlijk is dat vervelend, maar we ontkomen niet aan de maatregelen. We kunnen hele discussies voeren in het ziekenhuis, maar de maatregelen zijn niet de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis, maar ieders eigen verantwoordelijkheid.”

‘Het is onze zorg’

Op posters en op uitingen op sociale media doen de ziekenhuizen ,,op een positieve manier” een beroep op de solidariteit van de patiënten en bezoekers. De Friese campagne ‘Het is onze zorg’ is vrijdag gelanceerd, maar zal vooral na de jaarwisseling meer opvallen in de ziekenhuizen. ,,De ziekenhuizen zijn er voor iedereen en ook ván iedereen”, laat MCL-bestuurder Erica Bakkum in een persbericht weten. ,,Als iedereen in het ziekenhuis de actuele maatregelen solidair naleeft kunnen we zorg blijven bieden voor iedereen.”

Lees ook [PREMIUM] Waarom de impact van een tiental coronapatiënten op een ziekenhuis zo groot is

Nieuws

menu