Friese VVD-voorzitter sprak nog geen enkel lid dat het niet meer ziet zitten met Rutte

Rutte zou het 'gek' vinden om twee weken na zege terug te treden. FOTO ANP

Friese VVD-leden staan massaal achter hun partijleider Mark Rutte, zegt provinciaal partijvoorzitter Zwany van Brussel uit Heerenveen.

Van Brussel zegt nog geen lid te hebben gesproken dat het niet meer ziet zitten met demissionair premier Rutte als partijleider. Niet na het debat van donderdag, en ook niet nu de ChristenUnie zaterdag bekendmaakte niet met hem verder te willen. ,,De leden steane echt massaal efter Rutte. Ik sit yn in tal app-groepen en sjoch dêryn in soad foarby kommen. De steun is der écht.”

Ze zegt te hopen dat er in Den Haag een informateur komt die kan werken aan het herstel van onderling vertrouwen. ,,Ik ha der goede hoop op dat úteinlik earne it fertrouwen weromwûn wurde kin. Op hokker wize wit ik net, mar ik tink dochs wol dat it mooglik wêze moat.”

Vertrouwen terugwinnen

Het paasweekend van bezinning, zoals D66’er Sigrid Kaag dat noemde, hebben bij Van Brussel zelf in ieder geval niet tot andere inzichten geleid. ,,Mar it hat fansels in wykein west fan besinning foar élkenien, ek foar oare partijen.”

Ze zegt dat al het gebeurde van vorige week in Den Haag ,,net de schoonheidsprijs fertsjinnet”. ,,It weromwinnen van it fertrouwen sil ek tiid kostje. Mar it soe foar alles en elkenien it beste wêze.”

Nieuws

Meest gelezen