Friese PvdA maakt kandidaten Tweede Kamerverkiezingen bekend

FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

Oud-wethouder van de gemeente Súdwest-Fryslân Stella van Gent wil in de volgende termijn voor de Partij van de Arbeid de Tweede Kamer in. De Friese afdeling PvdA heeft haar op de concept-kandidatenlijst geplaatst voor de Kamer-verkiezingen in 2021. De andere namen op de lijst zijn: Christa Oosterbaan, Habtamu de Hoop en Fardau Procee.

Oosterbaan is raadslid op Terschelling. De Hoop is raadslid in Súdwest-Fryslân en daarnaast presentator van Het Klokhuis . Fardau Procee stond vorig jaar voor de PvdA op de kandidatenlijst voor het Europees Parlement. Van Gent stapte vorig jaar op als wethouder van Súdwest-Fryslân. Dat gebeurde nadat collega-wethouders het vertrouwen in haar opgezegd hadden.

De kandidaten moeten nog praten met de landelijke kandidaatstellingscommissie van de PvdA. De commissie zoekt in het bijzonder naar jong talent, vrouwelijke kandidaten en mensen die vanuit een maatschappelijke functie de overstap willen maken naar de politiek. De Friese PvdA gaat voor zeker twee Friese kandidaten in de top van de lijst.

In november wordt duidelijk wie er op de concept-kandidatenlijst komen te staan. De leden van de PvdA moeten er in januari ook nog over stemmen.

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn in maart.