Friese Pride-jaar ingeluid op online platform Friesland Kleurt

De regenboogvlag op de National Coming Out Day. FOTO ANP

De regenboogvlag wordt zaterdag voor het eerst gehesen op het Provinsjehûs in Leeuwarden. Geen Roze Zaterdag dit jaar in Leeuwarden, maar op het online platform Friesland Kleurt wordt het ‘Friese Pride-jaar’ toch ingeluid.

Roze Zaterdag is verplaatst naar 19 juni 2021, maar zaterdag zal er toch één bootje door de Leeuwarder grachten varen. De boot van Leeuwarden Pride vaart tussen 13:00 en 15:00 uur door de grachten van Leeuwarden.

Ondertussen wordt het Friese Pride-jaar online kracht bijgezet met de campagne ‘Ik bin grutsk, ik bin Frysk’ . In de campagne laten Friezen uit de regenbooggemeenschap zien dat ze trots zijn op hun identiteit en hun Friese achtergrond.

Een onderdeel van de campagne is ‘Neem een kijkje in mijn kast’, waarin de negen geportretteerde Friezen een kijkje geven in hun virtuele kast. Deze hebben ze gevuld met foto’s, video’s en voorwerpen die een speciale betekenis hebben en zo het persoonlijke verhaal over hun coming out vertellen. De hele campagne is vormgegeven door studenten van NHL Stenden Hogeschool.

Friesland Kleurt is een initiatief van Sipke Jan Bousema en COC Friesland.

Nieuws

menu