Friese Popprijs gaat naar rapper Joost

Joost Klein

Rapper Joost is winnaar van de Friese Popprijs. Die werd zaterdag uitgereikt in popcentrum Neushoorn te Leeuwarden, tijdens het Freeze-festival.

Joost, voluit Joost Klein en voorheen bekend als EenhoornJoost, werd geboren in Leeuwarden, groeide op in Stiens en Britsum en doet het tegenwoordig landelijk heel goed als rapper en YouTube-ster. Enkele uren voor de uitreiking trad hij nog op bij Freeze. Toen hij de prijs in ontvangst nam, onthulde hij dat hij breekt met platenmaatschappij Top Notch en voortaan de zaken in eigen beheer houdt.

Ironie

Zoals gebruikelijk werden er nog enkele  awards  uitgedeeld. De publieksprijs was voor Psy-Fi, het psytrance-festival waarvan de toekomst in de Groene Ster bij Leeuwarden nog onzeker is. Het festival had het aan de stok met de provincie, zodat het wel enige ironie had dat de uitreiking plaats vond onder ogen van cultuurgedeputeerde Sietske Poepjes.

Die was er om de Bernlef Priis voor Friestalige acts uit te reiken. Maar de winnaar, black-metalband Kjeld, was er niet wegens dringende bezigheden elders. Poepjes had nog wel een boodschap voor de hafabra-sector, die klaagde over gebrek aan aandacht in de provinciale cultuurnotitie  Kultuer oan’e kime  ten gunste van onder andere de popcultuur. Ze riep die sector op om te vernieuwen, want ,,Fryslân is gjin Sudersee-museum”.

De Klipkar TV Klipaward was voor singer-songwriter Ivy voor de clip bij het nummer  Hometown , de Talent Award voor aanstormd talent ging naar singer-songwriter Esther de Jong.

Nieuws

Meest gelezen