Friese Jongerenafdelingen politieke partijen in debat met gezamenlijk doel: jongeren laten stemmen

Vier jaar geleden gingen de jongerenafdelingen ook in debat. Toen voor een volle zaal in There in Leeuwarden. Foto: Niels Westra

Vertegenwoordigers van verschillende Friese politieke jongerenorganisaties gaan maandag in Leeuwarden met elkaar in debat. Ze hebben daarbij een gezamenlijk doel: jongeren warm maken voor de verkiezingen.

Ze doen dat omdat ze zien dat veel jongeren bij de verkiezingen niet gaan stemmen. Terwijl de invloed die ze kunnen hebben, wel groot is. De in de jaren tachtig en negentig geboren generaties zijn goed voor tientallen zetels.

,,Stemmen in een vrij democratisch land is een voorrecht dat je moet koesteren, en het zou zonde zijn als je dit niet gebruikt. Daarom moedigen wij iedereen zeker aan zich te verdiepen in de verschillende partijen en kandidaten, zodat iedere jongeren 17 maart een goede en passende keuze kan maken’’, schrijven de organisaties in een gezamenlijk statement.

Bij het jongerendebat gaan vertegenwoordigers van JOVD (VVD), Jonge Democraten (D66), CDJA (CDA), DWARS (GroenLinks) Jonge Socialisten (PvdA) en PINK! (PvdD) samen met lokale politici en kandidaat-kamerleden met elkaar in gesprek over onder meer het leenstelsel, de woningmarkt en de legalisering van softdrugs.

Het debat is te volgen via deze link.

Nieuws

menu