Fries laboratorium in race voor de Slechtste Slogan van 2019

Foto: ANP

Foto: ANP

Een Fries bedrijf zit in de finale van verkiezing van de Slechtste Slogan van 2019. Het tandtechnisch laboratorium Steven de Vries Tandtechniek uit Joure maakt kans op de Blauwe Tegel, een jaarlijkse prijs voor de slechtste slogan.

Het laboratorium probeert klanten te lokken met de slogan: ‘Uit onze handen uw tanden.’

Eigenlijk ,,gewoon een hele logische slogan”, stelt Maaike Wever, partner van eigenaar Steven de Vries. „Wij maken ook kunstgebitten, dus de tanden van onze klanten komen echt uit onze handen.”

Waarom het Jouster bedrijf genomineerd is, snapt Wever dan ook niet helemaal. „Misschien omdat het zulke simpele logica is, dat mensen denken dat het een grap is.” Maar de slogan voert het laboratorium al zeker acht jaar. „En de mensen uit de omgeving vinden het juist leuk en hen is het eigenlijk nog nooit zo opgevallen.”

Tot 8 december kunnen mensen stemmen op de slechtste slogans van dit jaar. Op 9 december wordt bekend welke slogan de meeste stemmen heeft gekregen en dit jaar de befaamde Blauwe Tegel in ontvangst mag nemen. Fanatiek zijn ze bij het Friese laboratorium nu wel: „Of ‘ie nou slecht is of niet, nu willen we ‘m winnen ook!”, lacht Wever.

Tien genomineerde slogans

Het platform SlechteSlogans.nl organiseert voor de achtste keer de Verkiezing van de Slechtste Slogan. Uit ruim driehonderd inzendingen heeft een tienkoppige jury tien slogans genomineerd.

De genomineerde slechtste slogans zijn:

1. Geen geëikel recycle – P. van der Veldt transporten (Amsterdam, Noord-Holland)
2. Je rijbewijs hale, doe je bij die kale – Rijschool Rayactie (Vlodrop, Limburg)
3. Keuzestress? Wij helpen je graag met een worst kaas scenario – Kaashuis Tromp (Maasstraat, Amsterdam, Noord-Holland)
4. Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin – vismarkt en visbar Zilte Zeemeermin (Arnhem, Gelderland)
5. Op één na de beste! – Lobatrans bezorgdienst (Rotterdam-Albrandswaard, Zuid-Holland)
6. Shop en kom tot jeselfie – Groupon (Landelijk)
7. Uit onze handen uw tanden – Steven de Vries Tandtechniek (Joure, Friesland)
8. Verbieb jezelf! – de Bibliotheek (Landelijk)
9. Werken met zinhoud – UWV (Landelijk)
10. Wij verkopen uw huis. Nogal fidus. – Fidus makelaardij (Maastricht, Limburg)

Eerdere winnaars waren ‘We doen wel vrouwen maar knippen ze niet’ (Barbier Rogier in Laren), ‘Van kop tot kont, worst in de mond’ (Worstenbroodjes van de Millse molen De Korenbloem in Mill), ‘Zit je haircut’ (kapperszaak Local Heroes in Utrecht), ‘Iedere paal gaat erin’ (heibedrijf Steenman in Oosterblokker), ‘Een timmer timmert, een tandarts boort, maar wij zitten lekker in Velsen Noord’ (aannemer Leon Braak in Velsen Noord), ‘It’s De Cock that makes de man’ (Jan de Cock mode in Tilburg) en ‘The worst musical ever’ (Hema de musical).