Forse schuld smoort zorgboerderij Daalders Plakje Drachtstercompagnie

Zorgcomplex ’t Daalders Plakje in Drachtstercompagnie zit in moeilijkheden. Eigenaar Corrie de Boer heeft het faillissement aangevraagd.

’t Daalders Plakje biedt zorg aan zes mensen met zware gezondheidsproblemen. Ze hebben MS, een dwarslaesie of lijden aan andere ziektes. ,,De bewoners zullen niet direct op straat komen te staan’’, belooft curator Rimar Goudberg.

Op de loonlijst van ’t Daalders Plakje en Corrie’s Thuiszorg staan negen werknemers. Zij zullen hun loon over januari nog uitbetaald krijgen, daarna moet uitkeringsinstantie UWV de salarisbetaling overnemen.

Doorstart

Goudberg werkt aan een doorstart. ,,De eigenaar heeft al met een geïnteresseerde partij gesproken, maar dat is niet gelukt’’, zo vertelt hij.

De Boer kocht de woonboerderij aan De Feart eerder voor 200.000 euro en liet een bijbehorende stal vervolgens voor 500.000 euro verbouwen. Dat geld kwam grotendeels van de Rabobank.

Crowdfundingsactie

Bovendien leverde een crowdfundingsactie 65.000 euro op, vertelt de curator. Eind juli 2017 gingen de deuren van ’t Daalders Plakje open.

De exploitatie bleef moeizaam. Er kwam zo weinig geld binnen, dat De Boer er als zzp’er in de thuiszorg bij moest blijven werken om alle kosten te kunnen betalen.

Nekhernia

Toen een nekhernia haar tot twee maal toe velde, droogde die geldstroom op. Inmiddels is de schuldenlast opgelopen tot 1 miljoen euro. ,,Dat is een behoorlijke schuld’’, vindt Goudberg. ,,En dan is het ook nog zo dat de bestuurder er privé bij inschiet.’’

Nieuws

menu