Fluitende fietsbrug kost Sneek 40.000 euro

Een fluitende leuning van een fietsbrug bij de Potterzijlflat in Sneek, kost de Súdwest-Fryslân 40.000 euro.

Omwonenden klaagden dat het ding bij harde wind een jankend geluid maakt. De gemeente haalt de leuning nog voor de zomer weg. Hij belandt niet op de schroothoop, maar wordt bij een ander bouwwerk opnieuw gebruikt.

De fluitleuning is een financiële tegenvaller in het project Waterstad A7, waarvan de fietsbrug een onderdeel is. Ondanks dat wordt het plan met 60.000 euro in de plus afgesloten. In totaal stak Súdwest 5,8 miljoen euro in Waterstad A7.

Voor dat geld werd onder meer de Slûpfeart aangelegd. Een vaarweg tussen de Geeu en de Wâldfeart, over ruim 2 kilometer langs de stadsrondweg (N7). Door dit nieuwe water kan er om Sneek heen worden gevaren.

Het geld dat over is wordt gebruikt voor een fietsloopbruggetje over de N7, ter hoogte van de Pripperstraat. Wijkbewoners willen dat graag. Totale kosten van die brug zijn geschat op 125.000 euro. Voorlopig wordt nog gewacht met de aanleg daarvan, omdat er ter plaatse nog teveel onduidelijk is.

De gemeente doet bijvoorbeeld nog onderzoek naar een nieuwe bestemming voor het Geeuweiland en de basculekelder van de vroegere Geeuwbrug. Ook wordt nog gesproken over de ontwikkeling van het Perk.

Nieuws

menu