Fietspad jaren dicht: fietsbus brengt je de komende jaren over de Afsluitdijk

Een eenzame fietser bij de Afsluitdijk. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Een eenzame fietser bij de Afsluitdijk. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Het fietspad aan de noordzijde van de Afsluitdijk gaat de komende drie jaar op slot.

Vanaf 1 april mag er niet meer worden gefietst. Dat meldt De Nieuwe Afsluitdijk . De werkzaamheden vinden afwisselend tussen Den Oever-Breezanddijk en Den Oever-Kornwerderzand plaats. Momenteel kunnen fietsers langs de snelweg fietsen. De komende jaren wordt er nog een nieuw fiets- en wandelpad aangelegd.

Voetgangers en (brom)fietsers kunnen met vervangend vervoer, in de vorm van een Afsluitdijkfietsbus. Deze zal minstens een keer per uur rijden. In elke bus kunnen ongeveer vijftien fietsen en 25 mensen. De locaties van de haltes en de dienstregeling worden voor 1 april bekendgemaakt.

Lees ook: Het fietspad van de Afsluitdijk gaat dicht: hoe moet dat nu met het rondje IJsselmeer?

Waarom afsluiten?

,,De afsluiting van het fietspad is nodig voor de bouw van extra spuisluizen, pompen en de renovatie van de dammen bij Den Oever'', valt te lezen op de projectwebsite van de Afsluitdijk. ,,Maar ook voor het veilig aanbrengen van nieuwe bekleding over de hele dijk én voor de renovatie van de spuicomplexen en fietsbruggen. Tegelijkertijd werkt Windpark Fryslân aan de bekabeling van een windmolenpark in het IJsselmeer bij Breezanddijk.''

Lees ook: Afsluiting fietspad Afsluitdijk een 1 aprilgrap? Echt niet, zegt Rijkswaterstaat