Fietsendieven uit Gelderland opgepakt: bende was ook in Friesland actief

Politie vindt verdacht pakket voor restaurant in Rotterdam ANP

De politie Veluwe-West heeft zeven verdachten aangehouden op verdenking van heling en diefstal van elektrische fietsen. In het onderzoek, dat al een half jaar loopt, werden bijna 300 aangiftes, verspreid door heel Nederland, aan de groep gekoppeld. Ook in Friesland was de bende actief.

In de zomer van 2020 was een flinke toename van aangiftes zichtbaar, schrijft de politie Veluwe-West. Er werd door het team een lokfiets ingezet en nog geen twee uur later werd deze al gestolen. Het team volgde de verdachte naar een pand, waar middelen stonden om fietsen ‘om te katten’. Gestolen fietsen werden daar voorzien van nieuwe stickers, framenummers, sloten en accu’s.

Diezelfde dag werd een 33-jarige man uit Ermelo aangehouden. In het vervolg van het onderzoek werden ook verdachten in Nijmegen, Arnhem, Dieren en Lochem aangehouden.

Bijna 300 aangiftes

Het onderzoek leverde steeds meer aangiftes op, verspreid door het hele land. In Noord-Holland, Gelderland en Friesland waren de fietsendieven actief. Ondanks dat de bende is opgepakt, betekent dat niet dat alle Friese slachtoffers hun elektrische fiets weer terugkrijgen. „Het doorverkopen gaat heel snel, soms zelfs binnen een dag”, geeft een woordvoerder van de politie aan. „Sommige mensen kunnen we blij maken, maar veel meer mensen zullen teleurgesteld zijn. Alhoewel het voor de slachtoffers misschien een kleine troost is dat de bende is opgepakt.”

Nieuws

menu