Fietsen over de Afsluitdijk? Op deze vier zondagen kan het

Fietsers op de Afsluitdijk. FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

Wie dit jaar over de Afsluitdijk wil fietsen, kan dat op 23 juni, 21 juli en 4 en 18 augustus doen. Dat is de uitkomst van overleggen tussen belangenorganisaties en Rijkswaterstaat.

De Fietsersbond, Wandelnet, het Landelijk Fietsplatform en wielersportbond NTFU hebben deze gesprekken gevoerd. Het voorstel voor bovenstaande vier zondagen kwam van de Fietsersbond, zegt voorzitter Wim Bot.

IJsselmeer Challenge

Dat er op 18 augustus kan worden gefietst, is voor de organisatie achter de IJsselmeer Challenge een opsteker. Op die dag staat het rondje-IJsselmeer namelijk op de planning. Deze toertocht komt ten gunste van Fonds Gehandicaptensport. Er hadden zich al heel wat mensen ingeschreven.

Minder ruimte

In 2020 en 2021 is er waarschijnlijk weinig tot geen ruimte voor openstelling. D66 en het CDA in de Tweede Kamer zijn daarover niet tevreden. Zij willen van Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen weten waarom er de volgende jaren minder mogelijk wordt. Hun voorstel, en de Fietsersbond liet zich eerder al eens in dergelijke bewoordingen uit, is om op ‘fietszondagen’ het autoverkeer tijdelijk over één rijbaan te laten rijden. ,,We praten in het najaar verder over 2020 en 2021'', zegt Wim Bot.

Lees ook: Tweede Kamer nog niet tevreden over Afsluitdijk-fietsers

Lees ook: Minister beslist: Afsluitdijk vier zondagen open voor fietsers

Nieuws

Meest gelezen