'Fietsen en rijden met de camper'

Toerist Geu Weever (69) uit IJsselmuiden zet de fiets klaar naast de camper. FOTO LC

Hoe vieren toeristen vakantie in Friesland deze zomer? In de rubriek De Toerist zijn elke dag vakantiegangers aan het woord. Vandaag: Geu Weever (69).

Om de zoveel tijd gaat hij open, de Driewegsluis bij Nijetrijne. Verschillende fietsers, wandelaars en automobilisten steken de sluis over om te vissen, om wat te drinken bij het paviljoen of om vakantie te vieren. Dat laatste doet Geu Weever uit IJsselmuiden. Hij zet de fietsen van hem en zijn vrouw klaar bij de camper waarmee ze onderweg zijn.

Wat doet u bij de Driewegsluis?

,,Gewoon een paar dagen hier lekker met de camper staan en dan wat fietsen. We gaan nu even naar Wolvega, zulke dingen. Mijn vrouw vindt het leuk om hier bij de sluis te kijken, dus zodoende.”

Vandaar dat jullie hier staan?

,,Ja, we gaan hier elk jaar een paar dagen naartoe.”

Bent u vandaag aangekomen?

,,Nee, we zijn hier nu twee dagen en gaan morgen weer weg.’’

Wat doet u verder hier?

,,Hier in de buurt wat rondfietsen over de markt en even kijken in Wolvega, dat soort dingen.”

Had u voor de coronaperiode al vakantieplannen staan?

,,Nee, we hebben die camper. Dus we zijn drie weken door Drenthe, Friesland en Groningen gereden. Dan is de vakantie voorbij en gaan we zo nu en dan een paar dagen weg. We hebben veertig jaar met de boot gevaren, dus Friesland ook verscheidende keren gezien. Toen waren we het zat en hebben we de boot verkocht. Vervolgens hebben we de camper gekocht.”

Nieuws

menu