Deelscooters wel op de stoep, maar particuliere fietsen niet? De regels rond fout geparkeerde tweewielers in Leeuwarden roepen vragen op

De regels rond hinderlijke of fout geparkeerde fietsen en scooters op straat roepen vaak onduidelijkheid en discussie op in Leeuwarden.

Op de gemeentelijke stoep langs de Sophialaan staat een bordje dat waarschuwt om hier geen fietsen te stallen. Dit is echter geen gemeentelijk bord. De APV kent voor deze locatie ook geen verbod: je mag hier dus gewoon je tweewieler neerzetten.

Op de gemeentelijke stoep langs de Sophialaan staat een bordje dat waarschuwt om hier geen fietsen te stallen. Dit is echter geen gemeentelijk bord. De APV kent voor deze locatie ook geen verbod: je mag hier dus gewoon je tweewieler neerzetten. FOTO LC

Stel: je zet je fiets buiten de rekken achter het Leeuwarder NS-station. Dan kan je fiets, maar ook je scooter ieder moment verwijderd worden, waarschuwen de borden. Dat geldt echter alleen voor particuliere tweewielers. De gemeente verwijdert geen commerciële deelscooters, ook al staan die elke dag rond deze verbodsborden geparkeerd.