Lees terug: Ferwerter (37) die ex-vriendin uit Dokkum bijna doodsloeg voor hof

Liveblog.

Een 37-jarige man uit Ferwert, die veroordeeld is voor het bijna doodslaan van zijn ex-vriendin uit Dokkum, is in beroep gegaan tegen zijn straf van dertien jaar. Hij stond vrijdag voor het hof.

De rechtbank veroordeelde hem vorig jaar tot een celstraf van dertien jaar en daarmee is de man het niet eens. Hij houdt vol onschuldig te zijn.

Behalve dat hij de Dokkumse in de nacht van 26 op 27 april 2020 bijna vermoord zou hebben, wordt de Ferwerter ervan verdacht haar huis in brand te hebben gestoken. De vrouw lag toen zwaargewond in de garage, haar drie jaar oude dochtertje boven in haar bedje.

Doordat het brandalarm afging bij de buren en deze mensen hulpdiensten waarschuwden, werd erger voorkomen. De Dokkumse is met zwaar hersenletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Ze ontsnapte ternauwernood aan de dood, haar familie had haar uitvaart al geregeld, tot en met de muziek aan toe: ‘Rollercoaster’, van Danny Vera was uitgekozen, vertelde de vrouw tijdens de zitting vorig jaar.

De Ferwerter en de Dokkumse waren collega’s van elkaar bij de gemeente Noardeast-Fryslân en hadden enige tijd een onstuimige verhouding. De vrouw had de romance beëindigd.

Nieuws

menu