Er staat ons een prachtig lenteweekend te wachten, maar op de Wadden blijft het kouder

Foto: ANP

Niet meer -10, maar +15. We kunnen dit weekend in Friesland volop lenteweer verwachten. Alleen op de Waddeneilanden blijven de temperaturen wat achter.

Bij volop zonneschijn is het zeer zacht voor februari, weet Weeronline. Zaterdag wordt het tussen de 13 en 17 graden en zondag kunnen de temperaturen vooral in het zuiden van het land de 18 graden aantikken. Ter vergelijking: gemiddeld zou het normaal gesproken ongeveer 7 graden moeten zijn.

En wat is het een verschil met afgelopen weekend, toen de temperaturen ver onder het vriespunt lagen. Weeronline verwacht dat het zaterdag in het Noorden 14-15 graden wordt. Op de Wadden is het met maximaal 10 graden een stuk kouder ,, omdat de zuidenwind over de nog koude Waddenzee waait. Het water van de Waddenzee is nog maar 4-5 graden''.

Het zal een zonnig weekend worden, maar ook met veel sluierbewolking. ,,Prima weer voor een lekkere fietstocht of wandeling in eigen buurt.''

Drukte op eilanden verwacht

En dat mooie weer zorgt ervoor dat de Waddeneilanden, ondanks de lagere temperaturen, weer massaal worden opgezocht. Op Schiermonnikoog zou inmiddels al geen huisje meer vrij zijn. Ook op Terschelling wordt het druk, laat VVV-directeur Michel Aaldering weten. ,,Vooral de huisjes gaan hard. Met dit mooie weer is dit natuurlijk ook een fantastische plek om even het hoofd leeg te maken.''

Nieuws

menu