En dat is 10: FNP’er Sybren Posthumus keert Steateseal de rug toe

Sybren Posthumus. FOTO LC

FNP’er Sybren Posthumus verlaat de politiek. Posthumus was tien jaar actief in de provinciale politiek. Het Statenlid is de tiende gekozen volksvertegenwoordiger die tussentijds stopt.

Posthumus wordt opgevolgd door Gerben van der Mei uit Tzummarum. Van der Mei, fiscaal adviseur, wordt op 21 april geïnstalleerd in Provinciale Staten.

Sybren Posthumus zat tien jaar in de Friese politiek. Daarvoor was hij gemeenteraadslid in Leeuwarden. ,,In tal nije útdagings’’ noemt Posthumus als reden om de politiek de rug toe te keren.

Tiende tussentijdse vertrekker

De FNP’er is het tiende Statenlid dat tussentijds vertrekt. In april verlaat ook Romke de Jong (D66) Provinciale Staten. Hij is benoemd tot Tweede Kamerlid. Michiel Schrier van de SP wordt in mei burgemeester op Vlieland en zal dan ook de deur van de Statenzaal achter zich dichttrekken.

Eerder vertrokken Marijke Roskam, Lilianne van den Broek (beiden PvdA), Corlienke de Jong (FNP), Dennis de Calonne (ChristenUnie), Matthijs Sikkes (GrienLinks), Rinie van der Zanden (Partij voor de Dieren) en Johann Stellema (Forum voor Democratie).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland