Elfstedenbestuur komt fietsers tegemoet: kaart voor 2021 tegen laag tarief

Elfstedenfietsers FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Het bestuur van de Fietselfstedentocht komt de deelnemers die een startbewijs hebben voor de afgelaste editie van 1 juni tegemoet. Zij kunnen tegen een bijbetaling van tien euro hun plek voor volgend jaar veiligstellen.

In de reglementen staat dat het bestuur zich het recht voorhoudt om de tocht af te gelasten of vroegtijdig te beëindigen ‘wanneer weersomstandigheden, calamiteiten, de openbare orde, veiligheid van de deelnemers en publiek of andere zwaarwegende omstandigheden daartoe aanleiding geven’. Er is in dat geval geen recht op restitutie.

‘Maar stil zitten en niets doen geeft ons geen goed gevoel’, zo schrijft het bestuur in een verklaring op haar eigen website . ‘De voorbereidingen voor de Fietselfstedentocht waren ten tijde van dit besluit al ver gevorderd. Dat betekent ook dat er al de nodige kosten zijn gemaakt.’

Lees ook | Fietselfstedentocht afgelast; ook step- en motorelfstedentocht gaan niet door

Daarom komt het nu met de regeling dat iedereen die recht heeft op een kaart voor de tocht van 2020 tegen bijbetaling van tien euro recht heeft op een startbewijs voor volgend jaar.

In november krijgen deze deelnemers een e-mail met verdere instructies.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus