Elfsteden-voorzitter ‘blij verrast’ met 500 aanmeldingen digitale jaarvergadering

Screenshot

Voorzitter Wiebe Wieling zei zaterdagochtend ,,blij verrast” te zijn door het feit dat 500 leden van de Friesche Elf Steden zich hadden aangemeld voor de digitale jaarvergadering van de vereniging.

,,Het geeft aan hoe groot de betrokkenheid is”, zei Wieling. ,,Deze keer geen snert, geen roggebrood en geen spreker na de pauze. Laten we er vanuit gaan dat we volgend jaar weer op vertrouwde wijze bij elkaar kunnen komen.”

Wieling en de overige bestuursleden verzamelden zich zaterdag in een studio van Faber Audiovisuals in Sint Annaparochie. De leden deden vanuit huis mee via een livestream. Ze konden ook online stemmen. Gemiddeld waren er tijdens de vergadering 300 kijkers.

,,We zitten als land in een heel bijzondere situatie”, aldus Wieling. ,,Dit is een historische algemene ledenvergadering. Ik kan alleen maar hopen dat het de laatste keer is dat we het zo doen en elkaar volgend jaar weer de hand schudden in het WTC.”

Vorige maand werd al duidelijk dat er deze winter hoe dan ook geen Elfstedentocht komt, zolang de corona-besmettingsgraad hoog is en de anderhalvemeterregel geldt.

Nieuws

menu