Eindelijk regen! In Friesland lijkt de overlast door de grote hoeveelheid neerslag mee te vallen

Bron: Buienradar

Buien en onweer donderdagochtend: menigeen zal met een nat pak op het werk of op school zijn aangekomen vanochtend. De overlast door de grote hoeveelheid regenval lijkt in Friesland vooralsnog mee te vallen.

Op sommige plekken staan grote plassen water op de weg, zo ook bij de Noorderbrug in Leeuwarden. Auto’s zorgen daar voor opspattend water en fietsers moeten er met de voeten omhoog doorheen om een kletspoot te voorkomen.

Op de A7 tussen Groningen en Drachten stond donderdagochtend wel een file door een ongeluk in de buurt van Drachten. In de rest van Nederland was de ochtendspits nog drukker dan normaal. „Veel files die altijd voorkomen, zijn door de regen nu langer”, zegt een woordvoerder van de ANWB. „Bovendien zijn er flink wat ongelukken gebeurd, ook weer mede door de regen.” Een andere factor voor de drukke ochtendspits is dat op dinsdagen en donderdagen meer mensen op kantoor werken.

In eerste instantie kondigde het KNMI code geel af in Friesland voor donderdagochtend, die is ingetrokken. Er zijn op dit moment geen weerswaarschuwingen.

Weerfoto's

Ook een mooie, grappige, opmerkelijke weerfoto gemaakt van de regen op donderdag? Stuur ‘m in via tips@lc.nl en wellicht zie je de foto later terug op lc.nl.

Nieuws

menu