Burgemeester Ellen van Selm: 'Niet nodig om nu coronamaatregelen te nemen die het openbare leven treffen'

Bekijk hier de reactie van burgemeester Ellen van Selm

Het coronavirus heeft ook Friesland bereikt. Bij een echtpaar (rond de 50 jaar oud) uit Gorredijk is het virus (COVID-19) na laboratoriumonderzoek vastgesteld. In het gemeentehuis van Opsterland in Beetsterzwaag is een persconferentie gehouden door GGD Fryslân en de gemeente.
Lees meer over
Opsterland

Veiligheidsregio Fryslân maakte de besmetting dinsdagochtend bekend. Het betreft de eerste patiënten in Friesland. Het echtpaar verblijft in thuisisolatie. De zoon van het echtpaar zit ook thuis.

Burgemeester Ellen van Selm van Opsterland heeft telefonisch contact gehad met het echtpaar en laat weten dat het goed gaat met hen. ,,Ze zijn herstellend.’‘ Het echtpaar was geveld door de griep. Toen bekend werd dat een collega van de man besmet was met het coronavirus liet het echtpaar zich testen.

 

Het echtpaar heeft een zoon van 17 jaar, hij gaat naar het Bornego College in Heerenveen en wordt dinsdag getest op het coronavirus. De resultaten zullen aan het eind van de middag naar buiten komen.

Het is nog onduidelijk hoe lang het echtpaar thuis moet blijven, zegt Everhard Hofstra, arts infectieziektebestrijding GGD Fryslân.

Bekijk hier de reactie van directeur van de GGD Margreet de Graaf.

Lees ook | Zoon corona-echtpaar Gorredijk is leerling Bornego Lyceum Heerenveen

Bekijk ook | Zien hoe het zit: zo werkt het coronavirus en hierom is het zo ongrijpbaar

Lees ook | Is het een griepje of is het corona? Zo herken je de symptomen en dit kun je doen om besmetting te voorkomen

Nieuws

menu