Een vakantiewoning boeken? Ze zijn populair, maar er is zeker nog ruimte

.

. ANP

Vakantiewoningen in Friesland zijn populair, maar voor wie er rond de kerstdagen nog op uit wil, is zeker nog ruimte.

Mudjevol waren de vakantieparken de afgelopen zomer in Friesland. De coronapandemie verleidde veel Nederlanders tot een vakantie in eigen land. De minder getroffen landsdelen, waaronder het Noorden, zagen veel nieuwkomers. Ook rond de aanstaande feestdagen belooft het druk te zijn.

De grote aanbieders van vakantiewoningen zagen de boekingen in de afgelopen weken toenemen. De verwachting dat reizen naar het buitenland wordt afgeraden leidde tot meer drukte bij de boekingskantoren. Toch zit Roompot (7 parken) nog niet op het niveau van vorig jaar, zegt Baptiste van Outryve. ,,Mensen wachten nog op nadere informatie. Ze willen bijvoorbeeld weten of de horeca ook weer open mag. En Duitsers, die tot dusverre wordt afgeraden het land te verlaten, wachten af. Zij zijn normaal goed voor een kwart of meer van onze boekingen. We zien wel dat Friesland en Zeeland populairder zijn dan andere gebieden. Maar onze parken zitten dus echt nog niet vol.’’

Bij Landal is de verwachting dat rond Kerst de noordelijke parken wel volledig zijn volgeboekt. Een woordvoerder ziet dat zelfs al veel wordt geboekt voor komend voorjaar. RCN Vakantieparken beleeft een goed jaar en dat zet zich ook voort rond de feestdagen. Er wordt flink geboekt, ziet men op het hoofdkantoor. Ook leveren mensen de vouchers in, die zij eerder dit jaar ontvingen na het annuleren van bijvoorbeeld een voorjaarsvakantie.