Als je niet weet wat de gevolgen zijn van een nieuw evenementenbeleid, hoe kun je dan weloverwogen een provincie besturen? | Analyse

Een duur natuuronderzoek voor bijna alle evenementen: zowel gedeputeerde Douwe Hoogland als zijn ambtenaren hadden deze week niet in de gaten wat het gevolg was van hun nieuwe evenementenbeleid. Hoe kun je dan weloverwogen een provincie besturen?

De beëdiging van het college van Gedeputeerde Staten in 2019. Commissaris van de Koning Arno Brok neemt de eed of belofte af bij (vanaf links) Douwe Hoogland (PvdA), Avine Fokkens (VVD), Sander de Rouwe en Sietske Poepjes (beiden CDA) en Johannes Kramer (FNP).

De beëdiging van het college van Gedeputeerde Staten in 2019. Commissaris van de Koning Arno Brok neemt de eed of belofte af bij (vanaf links) Douwe Hoogland (PvdA), Avine Fokkens (VVD), Sander de Rouwe en Sietske Poepjes (beiden CDA) en Johannes Kramer (FNP). FOTO JACOB VAN ESSEN

,,Dat weet ik niet zeker”, zegt gedeputeerde Hoogland dinsdagnamiddag op de vraag of ook voor een gemiddeld buurtfeest straks een ecologisch onderzoek verplicht wordt. ,,Ik denk dat het over het algemeen wel wat meevalt, maar ik ben geen jurist.”