Een overbelast stroomnet en hoge energieprijzen, maar toch schijnt de kerstverlichting: 'Gepast om bewust met energie om te gaan'

Het is koud buiten en het wordt weer vroeg donker. Tijd voor kerstverlichting, maar hoe verstandig is dat met de hoge energieprijzen en een overbelast stroomnet?

Woonwijk de Wielenpôlle in Leeuwarden was vorig jaar nog omgetoverd tot ‘Kerstdorp Wielenpôlle’, waar in totaal zo’n miljoen lampjes branden. Vanwege de schaal van het evenement moest de organisatie voor dit een vergunning aanvragen, en dat zag de wijk niet zitten.

Woonwijk de Wielenpôlle in Leeuwarden was vorig jaar nog omgetoverd tot ‘Kerstdorp Wielenpôlle’, waar in totaal zo’n miljoen lampjes branden. Vanwege de schaal van het evenement moest de organisatie voor dit een vergunning aanvragen, en dat zag de wijk niet zitten. Foto: Anton Kappers

Lampjes sieren de bomen en lichtslingers hangen van de ene straatkant naar de andere. Sinds oktober hangt de sfeerverlichting weer in Leeuwarden en in vele andere steden en dorpen. In Leeuwarden regelt stichting Lichtstad Leeuwarden de versiering, gefinancierd door het Leeuwarder Ondernemers Fonds (LOF).

Nieuws

menu