Een kijkje in het leven en de keuken van Friese sterrenchef in de Zwitserse Alpen: 'Boek is bedoeld om lekker doorheen te bladeren en geïnspireerd te raken'

De Friese chef Jeroen Achtien sluit het jaar af met een vuistdik boek vol inspiratie uit de Zwitserse Alpen. De lezer krijgt een kijkje in de keuken van zijn sterrenrestaurant Sens.

Friese chefkok Jeroen Achtien.

Friese chefkok Jeroen Achtien. FOTO RON GREVE

Ontspannen leunend tegen een werkbank, knabbelend op een crackertje, terwijl er druk gewerkt wordt om hem heen. Het is een beeld dat volgens fotograaf Ron Greve alles zegt over Jeroen Achtien, de 33-jarige Heerenvener die sinds begin 2018 de scepter zwaait over de keukens van hotel Vitznauerhof in de Zwitserse Alpen. Greve maakte de foto voor zijn boek waarin de Friese kok de hoofdrol heeft, het eerste deel van The Creative Chef Collection , een reeks over het leven en de keuken van sterrenchefs.

Nieuws

menu