Een gedragen shirt van een Cambuurspeler scoren bij Chiel

Een bijzonder evenement vrijdag in het Cambuurstadion. Gedragen voetbalitems gingen onder de hamer. Dit werd georganiseerd door stichting Meer mogelijk met Voetbalkleding in samenwerking met Cambuur Verbindt.

Echte Cambuur-fans konden vrijdag hun slag slaan tijdens de uitverkoop van gedragen voetbalitems van de spelers.

Het brein achter de uitverkoop is Chiel ter Haar. Een achttienjarige voetbalfan met een beperking. ,,Ik heb autisme, school is voor mij geen optie. De klassen zijn te groot’’, vertelt Chiel. Hij heeft een seizoenkaart van SC Cambuur en doet ,,het liefst iets in de voetbalwereld’’. Chiel zet zich vol in tijdens de uitverkoop. ,,Henk de Jong zegt altijd: als je denkt niet te winnen, kun je wel schriftelijk afdoen.’’

'Hij kan hier helemaal zijn ei in kwijt'

Namens de stichting ‘Meer mogelijk met Voetbalkleding’, die is opgericht door zijn ouders, organiseert Chiel de uitverkoop in samenwerking met Cambuur Verbindt. ,,Toen Chiel tweeënhalf jaar geleden thuis kwam te zitten, hebben we de stichting voor hem opgericht, het is eigenlijk zijn dagbesteding’’, vertelt Selma ter Haar, de moeder van Chiel. ,,Hij kan hier helemaal zijn ei in kwijt.’’

Kleding, schoenen en handschoenen

Tijdens de uitverkoop waren er gedragen wedstrijd- en trainingskleding, schoenen en handschoenen te scoren van sterspelers. ,,Ik heb zelf ook een mooi shirt uitgezocht. Want die spullen lagen al even bij ons thuis’’, vertelt Chiel. ,,Maar ik heb natuurlijk niet de mooiste gekozen.’’

De deur van de Business Lounge in het stadion wordt niet platgelopen, maar dat is niet erg. ,,Liever dat de mensen gespreid over de dag komen dan dat het in één keer heel druk is’’, aldus Chiel.

Want die drukte is lastig voor jongeren met een beperking. Daarom was er voorafgaand aan de uitverkoop ook een speciaal shopmoment voor hen om in alle rust te winkelen.

Oma

Bij het afrekenen zitten de vader, oma en tante van Chiel klaar om de bezoekers te helpen. ,,Het is geweldig. Ik ben trots op hem dat hij dit allemaal doet’’, zegt zijn 85-jarige oma.

Met de uitverkoop is in totaal 900 euro opgehaald. Het bedrag gaat naar uitjes voor jongeren met een beperking en hun begeleiders.