Een debat om jongeren wakker te schudden

Zeker voor jongeren zijn de verkiezingen van volgende week heel belangrijk, vinden Bas Mijnen (24) en Anne Louise Mol (22). Daarom organiseerden ze speciaal voor hun generatiegenoten een debat, gisteravond in Leeuwarden.

Beeld van het debat tussen christendemocraten Jaap Jonkers en Koert Dekker (aan de linkerkant) en D66-ers Marieke Vellinga en Jeroen Bos. Op de achtergrond de overige debaters. Maarten Wessels leidt de discussie in goede banen.

Beeld van het debat tussen christendemocraten Jaap Jonkers en Koert Dekker (aan de linkerkant) en D66-ers Marieke Vellinga en Jeroen Bos. Op de achtergrond de overige debaters. Maarten Wessels leidt de discussie in goede banen. FOTO NIELS WESTRA

Op het moment dat gespreksleider Maarten Wessels de kijkers en de deelnemers bedankte, slaakte Bas Mijnen een zucht van verlichting. ,,Gelukt! Dit is wel heel gaaf.” Het pakte precies zo uit als Mijnen het zich had gewenst toen hij een kleine twee weken geleden besloot een debat op touw te zetten. Alle studenten en docenten van NHL Stenden konden de discussies via een stream volgen.

Nieuws

menu