Een Friese horecazaak voldoet niet aan eisen NVWA

Ondernemers en consumenten kunnen voortaan online checken hoe schoon een restaurant is. FOTO SHUTTERSTOCK

Een Friese horecazaak voldoet niet geheel aan de eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Het gaat om cafetaria Double FF aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden.

Sinds dinsdag maakt de NVWA al haar testresultaten openbaar, voorheen bleven de bedrijven anoniem. Bij Double FF werd in februari een test gedaan, daaruit bleek dat de hygiënevoorschriften gevolgd werden en ook de ongediertebestrijding op orde was, maar er werd niet op de juiste manier omgegaan met het voedsel. Daarom kreeg de zaak het stempel ‘verbeterpunten vastgesteld’.

Restaurant De Koffiepot in Midsland op Terschelling stond ten onrechte op de lijst, bevestigt NVWA. In het rapport van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit staat dat het restaurant in mei 2019 de hygiëne niet op orde had. Maamke Pheifer van De Koffiepot legt uit: ,We hadden net een nieuwe vaatwasser en een draad daarvan zat nog niet goed vast. Daar bleef op de vloer water achter hangen.’’ Ook was een opstaand randje bij een vriezer niet goed schoon.

Na het bezoek van de inspecteur is de draad vastgemaakt, zegt Pheifer. ,,We hebben een foto naar de NVWA doorgestuurd en daarna was het in orde.’’ Het bedrijf heeft uiteindelijk geen boete gekregen. ,,We kregen ook complimenten tijdens de inspectie in 2019.''

Lees ook | De Koffiepot ontvangt excuses

Nieuws

menu