Een ‘nije maitiid’ voor de biodiversiteit. Hoe tientallen organisaties hun best doen om de Friese biodiversiteit te vergroten

Tientallen organisaties zetten de schouders onder het vergroten van de Friese biodiversiteit. Het leidde woensdag tot liefdesverklaringen aan de zwarte specht, de das en de gevlekte orchis.

Ambtenaar van de burgerlijke stand Gonda Wobbes-Dijkman (links) met de huwelijksgeloften. Rechts boswachter Manon van Wesel en haar zwarte specht. In het midden Albert van der Ploeg met de das.

Ambtenaar van de burgerlijke stand Gonda Wobbes-Dijkman (links) met de huwelijksgeloften. Rechts boswachter Manon van Wesel en haar zwarte specht. In het midden Albert van der Ploeg met de das. Foto Marcel van Kammen

Dansperformances, wandel- en fietstochten, een partnerschap, workshops en zelfs een driedubbele trouwpartij. In Appelscha en Oosterwolde werd alles uit de kast gehaald om overheden, landbouworganisaties en grote en kleine natuur- en landschapsclubs te verbinden aan de natuur én aan elkaar, bij de aftrap van Herstelprogramma Biodiversiteit .

Nieuws

Meest gelezen

menu