Vmbo'ers op Ulbe van Houten in Sint Annaparochie mopperen over lange teksten en moeilijke woorden in hun examen economie: 'It wie in shit-toets'

Lange teksten, lastige woorden. Economie voelde voor de vmbo-leerlingen op Ulbe van Houten in Sint Annaparochie als een examen Nederlands.

Vmbo-leerlingen Johan Postma, Megan de Vries, Hielke Kloosterman, Gwen Hettema en Rixt de Koe (vlnr) luchten hun hart bij hun economiedocent Anneke Hempenius.

Vmbo-leerlingen Johan Postma, Megan de Vries, Hielke Kloosterman, Gwen Hettema en Rixt de Koe (vlnr) luchten hun hart bij hun economiedocent Anneke Hempenius. Foto: Niels Westra

In de klamme hal van sportcomplex De Bildtse Slag in Sint Annaparochie hangen plukjes leerlingen van de naburige scholengemeenschap Ulbe van Houten. Ze hebben net het economie-examen vmbo GL/TL achter de rug. Pas als iedereen klaar is, mogen ze terug de gymzaal in om de kladbriefjes te halen waarop ze hun antwoorden overgeschreven hebben. Voor de een zal dit rust geven, voor de ander juist stress.