Duurzame tuinen, sloepen uit de 3D-printer en een gasloze camping: initiatieven stromen binnen voor Duurzame Dertig

Foto: Shutterstock

Duurzame tuinen, een 3D-geprinte sloep en een gasloze camping. Het is slechts een kleine greep uit de vele initiatieven uit Drenthe, Friesland en Groningen die zijn ingestuurd voor de Duurzame Dertig verkiezing van de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en Dagblad van het Noorden.

De drie dagbladen bundelen dit voorjaar hun krachten om groene initiatieven een breder podium te bieden in het Noorden. Eind april was de gezamenlijke aftrap in de drie titels. In een artikel onderstreepten de hoofdredacteuren het belang om de wereld groener te maken. ,,Wij willen als krant een platform zijn voor al die ideeën, en lezers inspireren’’, vertelde Evert van Dijk, hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden . Zelf geeft het drietal ook al het goede – duurzame – voorbeeld door de thermostaat lager te zetten en op de fiets naar de redactie te komen.

Inmiddels zijn al tientallen inzendingen bij de redactie binnengekomen. Iedereen wil op kleine of grote schaal een steentje bijdragen aan de verduurzaming van het Noorden, van Luxwoude tot Eelde en van Grou tot Norg. De bijdragen variëren van plasticvrije producten tot meer biodiversiteit in de tuinen.

Een deskundige vijfkoppige jury en de lezers van de drie dagbladen kiezen gezamenlijk de meest belovende initiatieven. Over de top dertig – tien per provincie – verschijnen artikelen in Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad . De top drie wint daarnaast advertentiebudget in de noordelijke dag- en weekbladen (respectievelijk 100.000, 50.000 en 50.000 euro waard) om zichzelf nog meer onder de aandacht te brengen.

Verdient jouw duurzame initiatief publiciteit of ken je er een uit de buurt, van je vereniging of het bedrijf waar je werkt? Dan is dit je kans om je op te geven. Tot 22 mei kun je een initiatief inzenden.

Nieuws

menu