Duurzaamheidstip | Shoppen in je eigen kast

FOTO

FOTO PIXABAY

Ik ben gek op thuiswinkelen. En dan doel ik niet op de variant dat je vanachter je laptopje met een paar kliks de hotste deals uit de summersale binnenhengelt of de fall fashion musthaves laat thuisbezorgen.

Nee, dat is niks voor mij. Ik wil dingen aantrekken, voelen en passen voordat ik ze aanschaf. En niet tig keer een bezorgde doos opentrekken en ontdekken dat de broekspijpen te kort zijn of de schoenen knellen bij het kleine teentje. Kan ik in dezelfde gang de hele zooi weer inpakken en terugbezorgen. Wat een gedoe.

Thuisshoppen betekent in mijn geval: voordat ik me laat verleiden tot nieuwe aankopen eerst met een nieuwe bril naar de inhoud van m’n klerenkast kijken. Want die biedt vaak veel meer mogelijkheden dan je vooraf denkt.

Wie: de schrijver van dit stukje.
Tip: kijk met een nieuwe bril naar je gaderobe.

Vaak trek je dezelfde dingen aan. Die belanden na de was weer boven op de stapel, waardoor je er gauw weer naar grijpt. Na een tijdje denk je dat je hoognodig weer eens iets nieuws moet aanschaffen en dat je gaderobe hopeloos verouderd is. Fout, is niet zo.

Pluk eerst maar eens de basisstukken uit je kast. Dat simpele zwarte jurkje. Die lekker zittende jeans, een basic witte bloes en dat fijne gestreepte shirt in de kleur die je goed staat. Dat zijn bouwstenen waarmee je met gemak tientallen outfits samenstelt. Check de nieuwste mode en kijk wat in de buurt komt van wat je hebt hangen. Of beter nog, creëer je eigen, tijdloze stijl en negeer trends.

Die simpele grijze trui zit lekker, maar is saai. Naai er glimmende knopen op of draag er opvallende oorbellen bij en je suffe sweater wordt opeens een spannende outfit. Zet de schaar in het iets te lange nette rokje en met een leuke panty is het een sexy item. Een zakkerige jurk wordt met een riempje een zomerse tuniek.

Rol de pijpen op van broeken die te lang zijn of de mouwen van suffe jasjes. Pas ze eens met kledingstukken die je nog nooit hebt gecombineerd. Trek sneakers aan onder een nette jurk en pumps bij een jeans. Je zult versteld staan van wat voor hips er al in je kast hangt. Pas als je dan nog tot de conclusie komt dat je niks hebt om aan te trekken, mag je iets nieuws.