Dumpert-presentatrice uit Leeuwarden in nieuwe televisieserie

Sylvana IJsselmuiden: „Ik ben trots op Leeuwarden.”

Dumpert-presentratrice Sylvana IJsselmuiden (23) uit Leeuwarden is maandagavond te zien in het nieuwe televisieprogramma ‘Dennis terug naar de provincie’ op NPO3.

In het programma neemt PowNed-verslaggever Dennis Schouten vier bekende Nederlanders mee terug naar hun wortels in de provincie. In de eerste aflevering is Sylvana IJsselmuiden te gast, presentatrice bij videoplatform Dumpert. Ze is geboren en getogen in Leeuwarden, haar pake en beppe wonen in Dronryp.

‘Trots op Leeuwarden’

Hoewel Sylvana werkt in de Randstad, woont ze nog steeds in Leeuwarden. „Amsterdam is veel te groot. Ik word daar onrustig”, zegt ze. „Bovendien vind ik de stad gewoon veel te leuk. De mensen. De sfeer. Alles. Ik ben trots op Leeuwarden en vind het fijn dat er aandacht wordt besteed aan onze mooie stad.”

Schaatsen

In de uitzending worden er verschillende beelden getoond, zoals de Oldehove, het Zaailand, de Nieuwstad en ook Dronryp, hometown van pake en beppe. Ook gaat IJsselmuiden in de uitzending naar de Elfstedenhal. „Toen ik op de Sint Paulusschool zat, gingen we iedere donderdag naar de ijshal om te schaatsen.”

Het programma wordt maandag 26 november om 22:10 uitgezonden op NPO3.

Nieuws

menu