Duitsers meden de Waddeneilanden, maar nieuwe boekingen compenseerden het verlies

De boot van Holwerd naar Ameland. FOTO ANTON KAPPERS

Duitsers meden afgelopen herfstvakantie de Waddeneilanden. Dit werd deels gecompenseerd door nieuwe boekingen, melden Wagenborg en Doeksen.

Van de Duitse vakantiegasten naar de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog heeft 80 procent de herfstvakantie geannuleerd. Het overgrote deel daarvan komt voor rekening van Ameland. Het gat werd deels opgevuld door nieuwe boekingen, waarvan een groot deel uit Nederland. Daardoor pakte de daling van passagiers voor rederij Wagenborg minder fors uit dan verwacht, aldus directeur Ger van Langen.

Vlak voor de herfstvakantie werd Nederland tot code rood verklaard door Duitsland in verband met het oplopend aantal coronabesmettingen. Daar kwamen in de vakantie de strengere maatregelen van Nederland bij. Dit laatste heeft volgens Van Langen weinig invloed gehad.

Doeksen, veel minder afhankelijk van Duitse gasten naar Vlieland en Terschelling, boekte een klein minnetje, zegt Annemieke van Brummelen, hoofd van de afdeling marketing en communicatie. Ook hier stonden tegenover de annuleringen nieuwe boekingen.

Nieuws

menu